Saturday, June 25, 2011

New shoes & MAIL

Perjantaina kotiuduin ja käväsimä kanssa puolivälissä matkaa Torniossa På Gränsen. Oulussa kattelin ennen lähtöä, että mukavasti oli alkanu puoleen hintaan-alennukset, mutta onneksi pääsin käymään Torniossa.( ´∀`) Vähän siellä oli suomalaisia liikkeellä, enimmäkseen ruottalaisia ja venäläisiä, jokka ei oikein englantiakkaan osannu.
Ikeassa en muuten päässy käymään kun se oli kiinni. Olisin kyllä halunnu käyä sielä ihan vaan kiertämässäki, kun sieltä saa joskus ihan kivoja ideoita sisutukseen tms. ja siellä on kaikkea hauskaa, esim. piristävän värisiä pussinsulkimia.
Jos btw verrataan tämän På Gränsenin vaateliikkeitten valikoimaa Rovaniemen tai Oulun liikkeisiin, huomaa ainaki, että tavaraa on enemmän. Joskus on sattunut, että mitä ei Roissa ole, niin jos Torniossa on sattunut käymään myöhemmin, on voinu löytyä. Eniweis suosittelen siellä joskus käyntiä, ja Ruottin puolella käymistä kanssa.
Tällästa kuitenkin nyt sitte ongin mukaan.

On Friday I returned home at last. Halfway home we stopped in Tornio and went to the På Gränsen shopping center. When I left Oulu I noticed that the sales had started and I'm happy that we visited the mall. ( ´∀`) There was quite a few Finnish people moving around, but mostly Swedish and Russian people who couldn't spoke English at all.
Ikea was closed so I couldn't go there. I would've wanted to, 'cause often you can get great ideas from there to interior design and there's always something cheery little things for example different coloures bread pouch closures.
You should sometime visit Tornio's mall and Ikea, 'cause often there's a lot more stuff than in larger town shops.
But, these things I bought.

very vintage styled bracelet


Nyt löysin ne kengät ! Ei ole ruskeat niinku olisin toivonu löytäväni, mutta kelpaa kärjen kapenevan mallin ja nauhallisuuden takia. Mutta minua mietityttää tosi paljon noitten pohja. Siis mitä ihmettä se on? Korossa oli kyllä joku muoviläppä, mutta kaikki muu pohjaa on jotain ihmeen.... en ees keksi oikeanlaista sanaa kuvaamaan !Joten mietinpähän vaan, että katon miten pohja kestää käytössä ja jos ei kestä paljon pskaakaan, niin vaihdan pohjan tai jotain. Noista en niin nopeasti luovu jos kuluu pohjat puhki ja muut osat kengästä kestää. Kerranki halvalla nätit kengät. ヽ(o`皿′o)ノ


I found the shoes ! Even though they're not brown like I hoped to find, they're just fine ! Thanks to the tapering tip and the shoelaces. BUT I really wonder wtf are the soles made of? There's some kind of sole in the heel, but everything else of the sole is made of some material that I don't even know and I wonder will they last the use.
So, If they wont, I've thought of replacing the soles into something what'll take the pain of walking. I won't just throw them away if everything else in the shoes will contain whole. ヽ(o`皿′o)ノ


Kuitenki. . . silloin ku olin Oulussa, postissa oli tullu paketti mulle Ichibankaolta ! Dun dun duun~

Anyways. . . during the time I was in Oulu, I received a package from Ichibankao !


Which contained these items.


Some sample from Ayura, I guess it's skin care sample, K-Palette's 1 day tattoo black eyeliner and Dolly Wink's No.1 Dolly Sweet lashes.

instructions, very niceI tried them on today, but couldn't take a good picture whit them so sorry, no photo. Oh, and the glue (picture below) what came along with the eyelashes was just awful ! It didn't attach the lashes hard enough and only blinking the eyes made them fall of.
Also I'm suspicious how many use times the eyelashes will take, 'cause the base is very thin. I'm meaning the string what on are the lashes attached.
cute, but useless
Many of the products that I've ordered from Japan is well-packed into plastic. I guess that there is some kind of recycling mark in the packages, but it still bothers me. Why can't they be packaged into cardboard boxes or anything like that?
On the other hand in Japan, there's surely good recycling methods. At least I hope. Lot of people there uses these cosmetics, and the amount of trash would be just awful to see. But I'm just wondering.

3 comments:

  1. That bracelet is very pretty! Japan does seem to have a good recycling system (better than the U.S.'s anyways, I'm not sure about other countries). I agree that it would be nice if companies would use less plastic packaging in general though >.>

    ReplyDelete
  2. Sitä muoviläppää kengän korossa kutsutaan korkolapuksi ja se on koron vaihdettava osa. Kengissä on yleensä aluksi surkeat, liian kovat korkolaput jotka kuluvat nopeasti, ja kengät menevät pilalle jos niitä ei vaihda tarpeeksi nopeasti. Joten suosittelen käymään suutarilla vaihtamassa uudet korkolaput heti kun kuluminen alkaa näkyä lapussa.

    ReplyDelete
  3. Anonyymi: Korkolappu on kyllä tuttu juttu mm. korkkareista. :'D Olisi varmaan pitäny laittaa selvemmin, että näissä kengissä ei ole edes sitä kovempaa osaa. :O Materiaali on jotain paljon pehmeämpää kuin esim. tennareissakaan.

    ReplyDelete