Sunday, June 20, 2010

Turkista & kruunua

Sain kuin sainkin asusteprojektini valmiiksi~


Kruunu on ollut valmiina itseasiassa jo pari vuotta, mutta nyt viime aikoina sain vasta inspiraation tuunata sitä ja lisäsin siihen ohuemmasta rautalangasta nuo terävät päät ja helmet. Helmiä käytin kahta eri kokoa.
Ihmettelen tosiaan kun ei täältä Lapista pahemmin normaaleja kerman/valkoisen värisiä helmiä löydy. Kävin ennen koulun loppua Rovaniemellä uudessa Sinopeerissa(vielä hyvin vähän tuotteita), tiimarissa ja Hyvärisellä, muttei siltikään löytynyt. Mutta onneksi Ivalo on ihana paikka ja sieltä löytyi torimyyjäisten aikaan mukava nainen joka möi helmiä kaikenkokoisina ja kaikenvärisinä.

Joskus kauan sitten kaiveltuani vähän vaatekaapin ihmeitä, löysin lyhyen pätkän aitoa turkista, mutta siitä ei riittänyt ulkotakin kaulukseen tai hihan suihin, niin se lojui sitten toimettomana kaapin pohjalla. Mutta sainkin idean tehdä hiuskoristeen siitä johon lisäsin muutaman sulan ja ruusun. Tämä idea tuli juuri lolitaa varten :)
Myös jostain syystä sulat, ruusut ja turkis ovat alkaneet voimakkaasti ottaa osaa käsityksessäni estetiikasta.
Making it~
Tosin jouduin lyhentämään sitä kun se olisi ollut taas liian iso.
Pohjaan liimasin tuollaisen huovan tukemaan, koska turkis tykkäsi kääntyä rullalle. Se miten tuo pysyisi taas hiuksissa, oli ongelmallista koska ei varastossa ollut yhtään ylimääräistä hiusklipsiä tai pientä kampaa, joten päädyin sitten tuollaiseen pinniin, joka ei välttämättä olle paras vaihtoehto. Sen kanssa joutuukin aikansa leikkimään, että se pysyy hiuksissa.

Ruusukin on joskus siltä ajoilta kun olin ala-asteella :'D Niin, eli kannattaa ostaa kaikkea turhaa ja nättiä koska niistä tosiaankin on myöhemmin hyötyä.
Ruusussa vartena oli pitkä rautalanka joka oli vihreän paperiin kierretty. Aluksi ompelin ruusun varrestaan kiinni turkikseen ja vahvistin liimalla, lopulta leikkasin ylimääräisen varren pois.

Huopaa liimaillaan. Kuten tuossa näkyy että huovan alareuna on pyöreä ja käänsin turkiksen reunaa sisäpuolelle että karvat olisivat etupuolelta nätisti joka puolella.


Ja lopputulos~
(huomatkaa muuten nuo kolme pienempää sulkaa isompien edessä)


Sekä hiuksissa.
Huomioikaa; kaikki sulat ovat aitoja linnun sulkia, mutta luonnosta maasta löydettyjä (eli ei yhtään kynitty!), turkis on myös aito, mutta vintagea.

No comments:

Post a Comment